Sonntag, 20. März 2011

Sonntag &

poorly translated

Meine Frau Mutter teilte mir jüngst, als sie gerade wieder einmal mit großer Ausdauer die Reklame studierte, sehr interessiert mit, „Jägerbauch“ sei im Angebot. Gut, also tat ich ihr den Gefallen und erwarb diesen Jägerbauch. Nein, kein armer Jägersmann wurde massakriert und anschließend zum Verzehr feilgeboten, wir leben ja schließlich nicht in Papua-Neuguinea. Es war ein Rollbraten aus Schweinebauch mit einer Füllung von Zwiebeln und Champignons. Nun bin ich ja bei diesen vorgefertigten Sachen immer sehr skeptisch und hatte daher zu meiner eigenen Beruhigung noch ein paar Lamm-Koteletts gebraten.

Das Essen mochte sich heute nicht wirklich photographieren lassen, zu recht. Dieser Jägerbauch war, nun ja, für meinen Geschmack sehr fett und salzig, meine Frau Mutter mochte ihn, und ich hatte ja meine Lammkoteletts, die nur auf dem Bild so schwarz aussehen. Irgendwie ließ sich aus dem Schweinebauch auch noch eine Soße verfertigen, mit der notwendigen Hilfe von Balsamico-Essig und einigen anderen Zutaten. Dazu Bohnen mit Muskat. Das nächste Mal wickle ich dann doch lieber selbst.


Recently when she was studying once more with great interest the advertisings my mother told me "Hunter’s belly" is available. Well, so I did her the favor and bought this hunter belly. No, not a poor hunter was massacred and then offered for sale for human consumption, we don’t live after all in Papua New Guinea. It was a rolled roast of pork belly with a filling of onions and mushrooms. Usually I am a little bit skeptical about these ready-made things and therefore I fried to my own safety a couple of lamb chops.

The food was hesitant today to be photographed, and it was right. This hunter’s belly was, well, for my taste very fatty and salty, anyway my mother liked it, and I had my lamb chops, which look only in the picture as that black, it was tasty in reality. Somehow I was able to make a sauce from the gravy of the pork belly, with the necessary help of balsamic vinegar and a few other ingredients. And beans with nutmeg. Next time I will rather roll the roast myself.

2 Kommentare:

naturgesetz hat gesagt…

An interesting variation on roast pork. It looks like something I could enjoy if it's only moderately fatty and salty.

Of course, lamb chops are always good too.

MartininBroda hat gesagt…

I think it's better as an homemade dish, you never know what you get with this ready stuff. Thanks for still reading.