sort of "translated"
Jessye Norman, "Give Me Jesus"
Kathleen Battle & Jessye Norman, "I Believe I'll Go Back Home..."
Jessye Norman: "Deep River"
Mitunter erheitert sogar das Geräusch von der Straße (so wie heute; es war kurz, ich dürfte den Lautstand daher einigermaßen zutreffend wiedergeben): „Ey Alta, kuck ma, so viele Bücher, Sch*** is ja krass!“ Was für nette junge Menschen es heutzutage wieder gibt. Das Lustige daran ist die unterschiedliche Perspektive, man selbst fühlt sich vor allem wie ein Hochstapler, wegen all dessen, was von rechts wegen dort auch zu stehn hätte, es aber nicht tut.
Die Marinade war - Balsamico-Essig, Oliven- und Sonnenblumenöl, Rotwein, Chilisauce, brauner Zucker, weißer Pfeffer, feingehackter frischer Rosmarin und Thymian, gehackter Knoblauch und Zwiebeln.
Dahinein kam also das Filet vom Schwein. Das wurde später angebraten und weitergeschmort. Der Zucker hat es etwas dunkel aussehen lassen (vulgo „verbrannt“). Dazu Blumenkohl mit Muskat. Eines meiner besseren Gerichte, vermute ich, und vor allem, etwas Neues (nur ein wenig zuviel an Balsamico-Essig, aber Mensch lernt ja, wenn er denn will).
Sometimes even the noise from the street amuses (like today, it was short, so I’m therefore reasonably accurately about it I guess, but it is untranslatable I fear): "Hey dude look at that, so many books, s *** that’s crazy" (you got an idea). What nice young people we have these days! The funny thing is the different view, one feels primarily as an impostor, because of everything that had to stand right there as well, but doesn’t.
I’ve overcome the bad mood of the last few weeks finally, completely, I think. I blame our Christ & Saviour. Don’t worry, this is still a food post, the previous only an indication where the introducing music is to be sorted at. Oh and I have to “blame” Ms. Psaute (from Texas originally, who got lost here some years ago, head of the local gospel choir to which I belong obviously mysteriously, who pointed me to it, to look for Jessye Norman & Kathleen Battle, and well, I did so, knew them both, only a little of course). A break:
The marinade was from - balsamic vinegar, olive oil and sunflower oil, red wine, chili sauce, brown sugar, white pepper, chopped fresh rosemary and thyme, chopped garlic and onions. Into it the fillet of pork. This was seared and braised later. The sugar has make it look a bit dark (vulgo "burned"). And cauliflower with nutmeg. One of my better dishes and above all, something new and as we all know “varietas delectat” (just a little too much balsamic vinegar, but a man learns, if he wants).
Kathleen Battle, "Oh, Glory"
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