Sonntag, 5. Dezember 2010

2. Advent

roughly translated


Bevor ich wieder die hochgezogenen Augenbrauen meiner geschätzten Leser sehe, erspare ich mir jeden Hinweis, wer heute was gekocht hat. Wie man erkennen kann, war es eine Ente mit Sauerkraut, wobei die Essensbilder überwiegend mißraten waren, die Bilder! Zum Glück gibt die Großaufnahme einen eher zutreffenden Eindruck von dem Gegenstand des Verzehrs, sie war im Backofen aufgerissen, doch blieb sie dennoch genießbar. Ich gebe zu, das andere Bild sieht eher wie eine Lebensmittelvergiftung aus. Dann zwei Aufnahmen von unserer gegenwärtigen Adventsdekoration. Man muß dazu sagen, daß während des Essens durch die Fenster ein respektables Schneegestöber zu sehen war, was meinen geplanten Ausfall in die Außenwelt im Ansatz erstickte. Einen guten 2. Advent! Ein später Wunsch, ich weiß, aber Blogger hat mich heute etwas geärgert.




To prevent the raised eyebrows of my most valued readers again, I will avoid any indication of who cooked what today. As you can see, it was a duck with “sauerkraut”, unfortunately the food pictures were mostly a failure, the pictures! Fortunately, the close-up gives a rather true picture of the subject of eating; the duck was torn open in the oven, but was still edible. I admit the other picture looks more like a food poisoning. Then two shots of our current Christmas decorations. I may say that while eating a respectable snowstorm was visible, which stifled my scheduled journey into the external world immediately. A good 2nd Advent! Sorry I’m late I know, but blogger was mean to me today.

2 Kommentare:

naturgesetz hat gesagt…

10 or more years ago, one often found (frozen) duck and goose in the supermarkets; but it is several years since I've seen either. I guess I should try some different markets. A goose would probably be too large for my brother and me, just as the turkey was; but a duck would make a nice change from the usual Sunday dinner (eaten on Saturday evening) of beef — steak, or occasionally roast, stew, or pot roast.

MartininBroda hat gesagt…

@naturgesetz That's strange because it's quite normal here to buy frozen ducks in this season, you get them in almost every supermarket. I don't like them that fat, but this one was ok.I'm really trying to cook with variety on Sundays. Since we all know "variatio delectat".